RISANJE & SLIKANJE

Google, kako narišem človeka? Kaj pa krajino in tihožitje? No, Google nima živega modela, inštruktorjev in dobre družbe. Sva vrhniška živa alternativa Googla ?. Risali & slikali bomo po opazovanju, z viziranjem in spoznali perspektivo. Naučili se bomo tudi mešanja barv, modelacije in senčenja. Risali & slikali bomo s svinčnikom, ogljem, pasteli, akrilom, …

Dobimo se vsak torek od 9. do 12. ure ali od 17. do 20. ure. Lokacija na Vrhniki bo odvisna od števila udeležencev, saj slediva vsem navodilom NIJZ.

Tečaj poteka od sredine oktobra do konca junija. Cena na mesec znaša 90 €. V ceno so vključeni vsi pripomočki.

LIKOVNE URICE

Otroci imajo super domišljijo, zato je najino glavno vodilo, da jih ne omejujeva preveč. Skozi ustvarjalni proces v različnih vajah bodo spoznavali barve, zakone, likovno teorijo… Skozi risanje, slikanje in glino bodo spoznali različne tehnike in materiale, hkrati pa ohranjali svoj likovni izraz.

Likovne urice so namenjene otrokom od 6. do 11. leta starosti.

Dobimo se vsako sredo od 16. do 18. ure. Lokacija na Vrhniki bo odvisna od števila udeležencev, saj slediva vsem navodilom NIJZ.

Tečaj poteka od sredine oktobra do konca junija. Cena na mesec znaša 60 €, v primeru več otrok iz iste družine istočasno, se družini prizna popust. 20% popust za vsakega nadaljnjega otroka. V ceno so vključeni vsi pripomočki.

KERAMIKA

Zanimivo dejstvo: veš, da ima hrana boljši okus, ko je na krožniku, ki si ga izdelal sam?

Keramiko bomo spoznavali na t. i. keramičnih enodnevnicah. To so delavnice, ki bodo potekale v obliki enkratnih tematskih dogodkov. Na njih bomo izdelovali skodelice za kavo, krožnike, stojalo za milo in druge uporabe predmete. Naučili se bomo modeliranja, mešanja vrst glin, o uporabi glazur, podglazur in engob ter o peki.

Dogodki bodo objavljeni na spletni strani pod zavihkom Dogajalnik ter na FB & Instagram profilih. Budno spremljaj ali pa se prijavi na  novičke.