Si pripravljen/a na vznemirljivo izkušnjo?

Začetniki in mojstri, dobrodošli! Spoznajte nov, klasičen slikarski, medij in ustvarite svojo prvo oljno sliko. Pridružite se nam na naših večerih slikanja z oljnimi barvami, kjer vam bomo pomagali razbiti predsodke in odkrili čarobnost ustvarjanja z olji! In to ne samo 1x. Srečali se bomo kar 3x.

1. srečanje: Mešanje barv je zabavno in razburljivo.

Na prvem srečanju se bomo naučili kako prenesti željen motiv na platno. Skozi poenostavljene korake bomo skicirali naš motiv in se spoznali s tehniko olja. Izvedeli boste zakaj je ustvarjanje z oljnimi barvami lahko izjemno sproščujoče in osvobajajoče. Naučili se bomo kako nanašati oljne barve, kaj vse potrebujemo in zakaj je barvni krog zabaven pripomoček, ki nam odpre vrata v svet barv.

2. srečanje: Razbijamo Mit: Slikanje z oljnimi barvami je težko.

Nekateri menijo, da so oljne barve nepredvidljive in težko obvladljive, vendar se ravno v njihovi raznolikosti in sposobnosti mešanja skriva njihova prava moč. Postopno bomo dodajali nove plasti barv in se približali željeni podobi. Pogovarjali se bomo o ključni tehniki, ki našim umetninam doda novo dimenzijo, resničnost in pristnost. Srečali se bomo namreč z zračno perspektivo in izvedeli kako ustvariti iluzijo globine in prostora na dvodimenzionalni površini. Izvedeli bomo tudi zakaj je Da Vinci-jeva Mona Lisa v resnici tako slavna.

3. srečanje: Vsak sloj barve se lahko zlije v popolno umetnino.

Naša dela so pripravljena na trenutek, ki ga težko dočaka vsak ustvarjalec. Sprostili bomo svojo ustvarjalnost in prisluhnili naši intuiciji. Naše zadnje srečanje bo torej posvečeno poudarkom in odkrivanju lastnega izraza. Posvetili se bomo detajlom in eksperimentirali z dodajanjem še zadnjih plasti barv. Zaključili bomo z nasmehi in opazovali zadovoljne poglede raznolikih ustvarjalcev.

Poskrbljeno bo za kakovostno platno (35×45 cm), barve, vse potrebne slikarske materiale in strokovno vodenje naše Ulle. Pa kozarček ali dva za navdih in pogum sta tudi zraven, čin čin.

Se vidimo v našem ateljeju:

ob SREDAH, 5.6., 12.6. ter 19.6.2024

18.00 │ Gosposvetska 2, LJ

5 junija @ 18:00
18:00 — 20:30 (2h 30′)

Rezervirajta mi čopič